Címlap
login        

Callebaut Beanology™ (2 nap)

Szint: 
3

Csatlakozzon hozzánk a csodálatos úton a kakaóbabtól a Finest Belgian Chocolate megszületéséig.
Ezen legmagasabb szintű tanfolyamunkat a kakaóbabtól a csokoládéig tartó út fő állomásai köré építjük:

• A kakaóbabok fermentálása
• A kakaóbabok napon történő szárítása
• A kakaóbabok pörkölése saját héjukban
• A kakaóbabok őrlése extra finom kakaómasszává
• A csokoládé konsírozása a kiegyensúlyozott ízért

A kurzus követi a nagy sikerű Callebaut Beanology™ bemutató tematikáját.
A desszerteket és csokoládé kreációkat a kakaó gyümölcspép íze, valamint a fermentáció, a pörkölés és konsírozás folyamata ihlette. A két nap során az alábbi termékeket készítjük:

• 5 féle bonbon
• pohárkrém
• tányérdesszert
• nougatine
• brownie
• macaron töltelék

Szeretnénk kiemelni, hogy a kurzus során kakaóbabból csokoládét nem készítünk, a különböző gyártás-technológiai fázisokat a receptúrákon keresztül érzékeltetjük.