Fűszerek és alkoholok csokoládéba zárva
(2 nap)

Dátumok

Kurzus neve
Dátum
Státusz
Jelentkezés
Fűszerek és alkoholok csokoládéba zárva 2023.11.07. - 2023.11.08. Elérhető Jelentkezés

Az alábbi űrlap segítségével tud jelentkezni a kiválasztott kurzusra:

Az űrlap Google reCAPTCHA védelemmel van ellátva.

Új desszert kurzus!

Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia fiatal tehetsége a gyümölcsök köré építette a tanfolyam tematikáját. Az izgalmas ízkombinációjú, különleges formavilágú desszertek különböző bevonási technikákkal kerülnek elkészítésre, és termelésbe is könnyen beilleszthetők. Díszítésüknél ehető virágokat, illetve kézzel készített csokoládé dekorációkat használunk.

A képzés során Capfruit gyümölcspürékkel és Callebaut csokoládékkal ismerkedünk.

A tanfolyam előképzettséget igényel, annak összetett tematikája miatt.

Szakmai csapatunk megújult haladó bonbon kurzusának keretein belül saját készítésű töltelékekkel dolgozunk és egyedi dekorációkat alkalmazunk mind a vágott, mind pedig a forma bonbonok elkészítésénél. A csokoládés termékek különlegességét a világ legjobb területeiről összegyűjtött fűszerek adják, melyeket a hozzájuk passzoló alkoholos italokkal kombinálunk. Nagy hangsúlyt fektetünk a receptek egyensúlyára, illetve a különböző technikai cukrokkal és rostanyagokkal történő szavatossági idő meghosszabbítására.

Hogyan egészíti ki a jamaikai bors a passiógyümölcsöt, vagy hogyan tudunk egy narancslikőrrel ízesített folyékony tölteléket bonbon hüvelybe zárni? A kíváncsi szakembereknek ezen a tanfolyamon lvan lehetőségük válaszokat kapni.

A képzésen a résztvevők elsajátíthatják egy stabil eltarthatósággal rendelkező vagy akár egy folyékony viszkozitású töltelék készítését, megtudják milyen alapanyagok szükségesek a vízaktivitás lelassítására, vagy miként kell felhasználniuk a kakaóvajat, hogy tükörfényű csillogást érjenek el.

A kurzus elvégzéséhez javasoljuk az Alapvető csokoládé technikák tanfolyamunkon való részvételt, vagy kézműves csokoládékészítői gyakorlatot.

Kurzus szintje 3
Oktató Gácsi Zoltán
Kurzus nyelve Magyar
Kategória Csokoládé
Típus Fűszerek és alkoholok csokoládéba zárva (2 nap)
Ár 150 000 Ft+ÁFA