Fagylalt kurzusainkon szeretnénk bemutatni a hallgatóknak mind elméleti, mind gyakorlati részen a fagylaltkészítés alapjait, a fagylalt egyensúlyának kiszámítását, valamint különleges receptjeinket prémium csokoládékkal és gyümölcspürékkel.
Mi a különbség fagylalt és sorbet között? Mi a különbség főzött és hideg eljárással készült fagylalt között? Hogyan készülnek a valódi csokoládés fagylaltok?
Ezekre a kérdésekre választ kapunk a tanfolyamon konkrét receptek megismerésén és kóstolásán keresztül. Továbbá pálcikás fagylaltok és fagyasztott desszertek elkészítését is megismerhetjük, bepillantást nyerve az olasz „Pasticceria”-k különleges kínálatába.
Az alábbi termékcsoportok kerülnek bemutatásra:
- Krémfagylalt
- Csokoládé- és paszta sorbet (vizes alapú csokoládé és olajosmag fagylalt)
- Gyümölcs sorbet (vizes alapú gyümölcsfagylalt)
- Stecco (kézműves pálcikás fagylalt)
A kurzus zárásaként az elkészült fagylaltokat egyedi készítésű csokoládé dekorációkkal díszítjük.