Tapasztalataink szerint a csokoládéval való munka kezdete jelenti a legnagyobb kihívást a szakemberek számára, ezért a Csokoládé Akadémia kurzusainak kínálatában a legnagyobb hangsúllyal foglalkozunk az alap csokoládé technikák megismertetésével.
Ez a tanfolyam lehetőséget biztosít a szakemberek számára, hogy elméleti és gyakorlati síkon is elsajátíthassák a csokoládé feldolgozásához szükséges alapismereteket, technikákat.
A tanfolyam keretein belül a hallgatók elméletben megismerkedhetnek a kakaótermesztés történetével és a csokoládé gyártásával a kakaóbabtól a kész csokoládé termékekig.
Gyakorlatban a csokoládé előkristályosításának (temperálás) többfajta módszerének bemutatása, táblás csokoládé, forma-, vágott- és dresszírozott bonbon készítés, illetve a fújással és mártással történő dekorálás képezik a tanfolyam alapját. Várjuk mindazok jelentkezését, akik stabil alapokat szeretnének csokoládé készítés területén.