Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia szakmai vezetőjének desszert tanfolyamán különböző formavilágú desszertek kerülnek bemutatásra. A képzés tematikája magában foglalja a felvertek, tartok, pate a choux, krémek (mousse, cremeaux, felvert ganache), zselék, bevonatok (glazing, csokoládé fújás és mártás) elkészítését.
Az individuális desszerteken túl termelésbe könnyen beilleszthető szeletes termékek is megjelennek különleges dekorálási lehetőségekkel. A francia alapra helyezett desszerteknél odafigyelünk és további inspirációt nyújtunk a különböző ízek és textúrák egyensúlyára. A két nap során különféle technikákkal készített csokoládé dekorációkat és díszítő elemeket mutatunk be.
A képzésen prémium csokoládékkal és gyümölcspürékkel dolgozunk.
A tanfolyam előképzettséget igényel, annak összetett tematikája miatt.