Akadémiánk szakmai vezetője, Gácsi Zoltán, a Gelato World Cup 2024. világbajnoki bronzérmes magyar csapat fagylaltmestere és Wilheim Dávid többszörös Év fagylaltja győztes fagylaltmester, a Da Crema fagylaltozó tulajdonosa összedugták a fejüket és megalkottak egy abszolút naturális alapokon fekvő haladó fagylalt kurzust.
A teljesen természetes alapanyagok használatán felül betekintést kapunk a fagylalt egyensúly legfinomabb hangolására, melyik kötőanyag vagy stabilizálószer, vagy éppen melyik technikai cukor milyen hatással van a fagylaltok édesítő erejére, fagyásgátló értékére.
– Milyen növényi vagy állati rostokra vagy proteinekre van szükség ahhoz, hogy ki tudjuk küszöbölni a zsírsavak használatát?
– Hogyan készítsünk stabil fagylaltokat, melyeknek hideg érzete és állaga egyformán tart a pultban?
– Miként tudunk megfelelően elrejteni egy alkoholt a fagylaltokban úgy, hogy ez ne befolyásolja a készítményünk szavatosságát?
– Milyen termőterület szelektált és különleges fűszerekkel tudunk ellenállhatatlan ízkombinációkat létrehozni?
Az intenzív 2 napos kurzus ezekre a kérdésekre nyújt választ. A kurzus során elkészítésre kerülnek:
- 4 sorbet fagylalt
- 4 krémfagylalt
- 2 alkoholos fagylalt
- 2 mentes fagylalt
- 4 különleges fagylalt kombináció.
Prémium minőségű csokoládék, gyümölcspürék, magpaszták, és a világ legjobb tájairól összegyűjtött fűszerek kerülnek felhasználásra.
Saját készítésű dekorációkkal tesszük izgalmassá a második nap végén kihelyezett pultunkat.
A képzést fagylaltegyensúly számítási alapismeretekkel rendelkező és recept készítési ismeretek birtokában lévő szakembereknek ajánljuk.