Édes és sós catering desszertek
(2 nap)

Dátumok

Kurzus neve
Dátum
Státusz
Jelentkezés
Édes és sós catering desszertek 2023.11.14. - 2023.11.15. Elérhető Jelentkezés

Az alábbi űrlap segítségével tud jelentkezni a kiválasztott kurzusra:

Az űrlap Google reCAPTCHA védelemmel van ellátva.

Petit Four tanfolyamunk keretein belül bemutatjuk az egyre népszerűbb, francia eredetű apró sós és édes sütemények készítését, melyek egyaránt használhatók cukrászatban és gasztronómiában, akár elő- vagy utódesszertként.

A XVIII. század óta népszerű falatnyi desszertek a modern cukrászati technikákkal ötvözve izgalmas ízkombinációkat és különleges formavilágot kínálnak. Készítésük gyors és egyszerű, szezonálisan változtatható.

A kurzus során a kategória irányvonalainak megfelelően egyaránt készülnek édes és sós, friss és száraz termékek, mint például falatdesszertek, nyitott bonbonok, macaronok, mini tartletek stb.
A programot különböző kekszek készítésével színesítjük.

Legújabb tanfolyamunk keretein belül Horváth Brigi, Kovács Peti és Gácsi Zoli az összes tapasztalatát összeszedve alkotott meg 20 olyan falatnyi desszertet, melyek gyors elkészíthetőségük ellenére kitűnően megállják a helyüket egy szállodai büféasztalon, egy többórás rendezvényen, vagy akár egy jeles eseményen. Édes és sós vonalon is egyaránt igyekeztek olyan termékeket az asztalra tenni, melyek nem csak ízeikben, hanem kinézetükben is elkápráztatják a fogyasztót, köszönhetően a hozzájuk készített csokoládé dekorációknak.

Az egyszerű felverteken át a legösszetettebb krémekig mindenbe betekintést ad ez a két napos kurzus. Hogyan készül egy szaftos pate a choux felvert? Hogyan tudunk növényi rostok segítségével vegán krémeket készíteni? Ki tudna ellenállni egy frissen sült cruffin korongra dresszírozott libamáj krémnek, melyet egy csokoládéban marinált erdei gomba és egy konyakkal fűszerezett feketeribizigyöngy tesz különlegessé?

A kurzus elvégzése nem feltétlenül igényel professzionális előképzettséget.

Kurzus szintje 2
Oktató Gácsi Zoltán, Kovács Péter, Horváth Brigi
Kurzus nyelve Magyar
Kategória Cukrász
Típus Édes és sós catering desszertek (2 nap)
Ár 150 000 Ft+ÁFA